• Meny
  • Meny

Covent Garden i London

Covent Garden er et av de eldst bebodde områdene i det sentrale London, og blant de første som slo seg ned der, finner vi romere på invasjonstokt på de engelske øyene. Området har alltid båret sterkt preg av å være et handelssentrum, og det er også dette Covent Garden som torgplass er mest kjent for i dag, og det har vært omsatt frukt, grønnsaker, blomster og andre ting der siden tidlig 1500-tallet.

På 1970-tallet flyttet engrosmarkedet til New Covent Garden i Nine Elms, men det er fortsatt et yrende folkeliv både i og rundt Covent Garden, og stedet figurerer høyt på listen over steder man bør besøke når man først er i London.

Hva finner du på Covent Garden?

De gamle hallene er en severdighet i seg selv, men med et enormt tilbud av handlemuligheter, er det mer enn nok å få tiden til å gå med. Covent Garden byr i dag på alt fra nips og juggel til antikviteter, bøker, kunst og motetøy. Det finnes også et rikholdig utvalg av spisesteder, og man kan nyte alt fra en kjapp hamburger til mer tradisjonelle engelske buffeer på en lokal pub, eller man kan gå på restaurant.

Om sommeren er det også myriader av gateartister som viser hva de kan, og det er både teaterscener og kinosaler i umiddelbar nærhet.

Å komme seg til Covent Garden er relativt enkelt. Hvis man bor på hotell i nærheten kan man velge å spasere, eller man kan ta undergrunnen. Noe som er en opplevelse i seg selv. De nærmeste undergrunnstasjonene er «Covent Garden» og «Charing Cross», og det er enkelt å finne rundt i Londons undergrunnsbaner og holde tritt med Londons kollektivtransport som helhet. Covent Garden innehar med sin sentrale plassering, gåavstand fra kjente landemerker i London som Piccadilly Circus og Leicester Square.

Anbefalte aktiviteter i London:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *