• Meny
  • Meny

Piccadilly Circus

Ferdes du i hjertet av London så er det god sjanse for at du setter dine føtter i Piccadilly Circus. Dette er navnet på en svært travel plass i London som er spesielt kjent for sine lysende, enorme reklameskilter. Piccadilly Circus er det nærmeste du kommer Times Square i New York med sine neonlys og store reklameplakater

Plassens fontene er en yndet rasteplass for turister og fastboende som ønsker en rask pause i hverdagen. Fontenen består av en statue av Den kristne nestekjærlighets engelen, av mange kalt Eros. Fra å tidligere ha vært et sted der de skinnende reklameskiltene florerte, er det i dag kun én av plassens bygninger som fortsatt har slike opplyste reklameskilter.

Hva skjer på Piccadilly Circus?

Den travle plassen fungerer i dag som et svært trafikkert møtepunkt for bilister, ved at den knyter sammen gater som Regent Street, Piccadilly, Haymarket og Shaftesbury Avenue. Videre er Piccadilly Circus mye besøkt av gående som stikker innom plassen for en kjapp rast, før de farer av gårde til av gårde til shopping og underholdning i nærområdene. Like i nærheten finner du områder som Chinatown, Soho, Trafalgar Square og Mayfair.

Stikk innom Piccadilly Circus dersom du ønsker noen tradisjonelle bilder til feriealbumet, et kinobesøk, et godt glass drikke eller bare for å se på de store mengdene mennesker som passerer deg. Eventuelt kan du stikke til den nærliggende Regent Street, en av Londons beste handlegater som også huser Hamleys, en av verdens største lekebutikker. Verdt et besøk er også varehuset Lilywhites.

Se forslag til andre attraksjoner i London.

Anbefalte aktiviteter i London:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *