• Meny
  • Meny

Leicester Square

Leicester Square utgjør en av Londons store plasser som alltid koker av liv og røre. Plassen holder til i sentrum av London, kun et par hundre meter fra Trafalgar Square og Piccadilly Circus. Området på og rundt plassen er i stor grad tilknyttet underholdningsbransjen, da spesielt gjennom kinoer og nattklubber.

Plassen startet sin utbygging i 1670-årene, etter å tidligere ha vært et jorde som tilhørte Robert Sidney, jarlen av Leicester. Navnet Leicester Square stammer naturlig nok derfor fra jarlen av Leicester. Ved starten av 1800-tallet var plassen gjenstand for stadige utbygninger, da spesielt innen hotell- og underholdningsbransjen. Den gigantiske kloden Wild Globe ble satt opp på plassen i 1851 med hensikt i å vise verden fra innsiden med fjell, daler og elver. Teateret The Alhambra ble bygget i 1854, og kan anses som å være litt av starten på Londons West End underholdning, som plassen er kjent for i dag.

Leicester Square i dag

Plassen er i dag en av de mest travle samlingspunktene i London, med lokale som strever seg frem for å rekke arbeid, gateartister, og turister som betaler dyre summer for å få en karikaturtegning av seg selv. Dra gjerne hit for å få med deg en formiddagskino, etterfulgt av en kaffe på en av fortauskafeene mens dere glaner på forbipasserende.

Kinoene på Leicester Square er kjent for å holde storslåtte kinopremierer med VIP-gjester og kjente fjes fra TV og film. Selv om den ene siden av skalaen er preget av høy sigarføring og store innslag av glamour, kan du også roe ned på en lavpriskino med visninger av kultfilmer til et par britiske pund. Fredag og lørdag kveld har plassen inntrykk av å være en eneste stor fest, med sang i gatene og festglade mennesker. Prøv eksempelvis Zoo Bar med god atmosfære, mange ulike mennesker og gode priser. Baren er kjent for å ha happy hour mellom 17.00 og 20.00. Ellers er nattklubbene Oxygen og Sound svært gode om du er mer ute etter clubbing.

Midten av Leicester Square kjennetegnes av en liten park med en fontene og statue av William Shakespeare, omringet av delfiner. Portretter/statuer av Isaac Newton, Charlie Chaplin, John Hunter, William Hogarth og Joshua Reynolds preger parkens hjørner.

Kollektivtransport London:
Nærmeste T-bane: Leicester Square
Busstasjon: Leicester Square (J bound og Stop J)

Anbefalte aktiviteter i London:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *