• Meny
  • Meny

The Gherkin

The Gherkin (agurken), eller St. Mary Axe 30 som er det korrekte navnet, er en svært innovativ og annerledes bygning som ligger i hjertet av Londons finansdistrikt. Bygningen er unik både i form og fasong, og er et svært banebrytende prosjekt innen arkitektur.

Ikke bare er bygget svært høyt med sine 180 meter, det har kurvede vegger og hele fasaden består av ikke mindre enn 24.000 stykker glass, hvilket har en samlet størrelse lik med hele fem fullverdige fotballbaner. Likeledes er hver eneste etasje forskjøvet med fem grader i forhold den forrige. Det er den berømte arkitekten Norman Foster og hans forretningspartner Ken Shuttleworth som står bak The Gherkin, som ble oppført av entrepenørfirmaet Skanska.

Bygget ble innviet i 2004 etter kun tre års byggeperiode.

Dinner with a view

Agurken er åpen for publikum, og de tre øverste etasjene er avsatt til bar og restaurant, så det er fullt mulig å komme inn og nyte utsikten over London hvis man måtte ønske det. Det kan imidlertid være en god idé å reservere et bord i god tid i forveien, da The Gherkin er et ettertraktet sted å holde arrangementer, og det er ofte filmopptakelser i bygningen.

Men får man sjansen er det absolutt å anbefale et måltid her, spesielt etter mørkets frembrudd, da man har 360 graders utsikt over store deler av London. Et fantastisk syn på klare kvelder med en funklende stjernehimmel over byen.

Så er man ute etter en annerledes opplevelse kombinert med et godt måltid, er The Gherkin definitivt stedet å oppsøke hvis man er i London. Kombiner gjerne besøket med en tur til Tower Bridge, en av Londons ikoniske broer.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *