• Meny
  • Meny

Kensington Palace

Kensington Palace i Kensington Garden i bydelen Kensington vest i London har vært et kongelig slott i århundrer, og har fungert som et fast bosted for deler av det britiske kongehuset siden 1700-tallet. I dag er det offisielt resident for hertugen og hertuginnen av Kent, hertugen og hertuginnen av Gloucester, samt prins og prinsesse Michael av Kent.

Slottet ble også brukt som bopæl av fyrstinne Diana (forhenværende prinsesse) av Wales frem til hun omkom i en trafikkulykke i 1997, og slottet inneholder for øyeblikket avsatt en stor utstilling spesielt tilegnet henne.

Besøke Kensington Palace

Ønsker man å besøke slottet, bør man undersøke på forhånd om det er åpent for publikum den tiden man har tenkt seg dit, og det er flere muligheter å komme til slottet på. Undergrunnsbanen har en stasjon mellom ti og femten minutters gange fra slottet, og flere bussruter stanser i umiddelbar nærhet.

Det første man møter når man ankommer slottet er det store viktorianske parkanlegget som omkranser slottet, og man får unektelig en royal følelse når man entrer området.

Innenfor i slottsmuseet møtes man av en spennende samling royale gjenstander, som forteller en rikholdig historie fra den viktorianske tiden frem til i dag. Det er også muligheter for å kjøpe souvenirer, og blir man sulten underveis, finnes det også en egen restaurant med både små og store retter på menyen.

Etter en nylig større restaurasjon av slottet, er nå alle etasjene også tilrettelagt for funksjonshemmede, og det arrangeres guidede turer på bestilling. Likeledes har slottet selvfølgelig alle sanitære fasiliteter, og passer fint for en utflukt med barn. Les også mer om øvrige av Londons severdigheter som Tower of London og St. Paul’s Cathedral.

Anbefalte aktiviteter i London:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *