• Meny
  • Meny

London City Hall

Med en strategisk plassering beliggende nede ved Themsen, i sentrum av London, er det ikke vanskelig å få øye på London City Hall. Bygningen er hovedkvarter for Great London Authority (GLA) som består av Londons ordfører og Londonforsamlingen, og ruver godt i terrenget med sine 45 meters høyde. At London City Hall så også er dekket av glass gjør den bare enda mer i øyenfallende, og den særegne formen har gitt bygget mye kritikk, men også mye ros.

Verdenskjent arkitekt

Det er den verdenskjente arkitekten Norman Foster som har tegnet bygningen, i forbindelse med en utlyst konkurranse i 1999, og allerede i 2002 sto rådhuset ferdig. Han valgte den aktuelle designen fordi den kurvede fasaden er konstruert slik at solvarme lagres inne i bygningen uten at den blir for varm, og om vinteren blir varme jevnere fordelt på grunn av de samme runde hjørnene. London City Hall er i ettertid utstyrt med solcellepaneler, slik at den er delvis selvforsynende med elektrisitet.

500 meter lang trapp

Sin i London sammenheng beskjedne høyde til tross, er bygningen utstyrt med en hele 500 meter lang innvendig trapp. Det er ikke mer enn ti etasjer i høyden, og to negative, men konstruksjonen tillater en spiraltrapp av denne dimensjonen.

Det er mulig å besøke London City Hall, men det er strenge sikkerhetsrestriksjoner forbundet med adgangen. Det er også lett å komme til London City Hall, både med buss og undergrunnsbane, og det er selvfølgelig også mulig å spasere dit. Fortrinnsvis fra en av de mange andre severdighetene som ligger i området.

Anbefalte aktiviteter i London:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *