• Meny
  • Meny

Hvilke severdigheter i London burde du oppleve?

London har i årtusener vært en av verdens viktigste byer, noe som gjennom tidene har satt tydelige spor etter seg. Nesten hvor man ferdes i millionbyen finner man en eller annen severdighet, noen er gamle og noen er nye, og felles for dem alle er at de er like imponerende å se på.

Enten man er royalist eller ikke, så er en tur innom Buckingham Palace blant de mest fremhevede severdighetene. Riktignok slipper man kanskje ikke inn i dronningens leilighet, men bygningen er like fantastisk utenfra.

Englands kronjuveler og nasjonale skatter

Likeledes bør man sette av tid til et besøk i Tower of London, hvor man kan se Englands kronjuveler, og de berømte “Beefeaters” som vokter nasjonalskattene. Sørger man for å komme med på en guidet tur, står historiene i kø på dette historiske stedet, som i mange år fungerte både som fengsel og rettersted.

Er man først i nabolaget til Tower of London, kan man jo alltids ta turen innom Tower Bridge også, hvor man kan se både motorrommene som i sin tid løftet broklaffene hver gang det kom et skip forbi, eller man kan gå opp i høyden og vandre på gangbroen fra det ene tårnet til det andre. En luftig tur, som gir en imponerende utsikt over London.

Utsikt over London

Liker man det luftig, og utsikten fra Tower Bridge ga mersmak, kan man besøke London Eye. Dette 135 meter høye pariserhjulet ble oppført i forbindelse med milleniumskiftet og besøkes av tusener av turister årlig. Som en kuriositet kan det nevnes at London Eye siden 2006 er heleid av The Tussauds Group, som også står bak Madame Tussauds voksmuseum i London, en annen velkjent severdighet.

Ellers er steder som det berømte handelstedet Covent Garden tilnærmet obligatorisk, eller landemerker som Piccadilly Circus, Trafalgar Square eller Speaker Corner. Flere av disse stedene anbefales å besøke via undergrunnsnettet i London, da det nesten er en severdighet i seg selv.

Av museer finner man Tate Modern, Victoria & Albert Museum, Natural History Museum, Science Museum og selvfølgelig National Museum. Videre er det en drøss med mere spesialiserte museer, som for eksempel leketøysmuseet, postmuseet, flere krigsmuseer, transportmuseet og mange flere.

Anbefalte aktiviteter i London:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *