• Meny
  • Meny

Notting Hill

Notting Hill ble verdenskjent etter filmen med samme navn. I filmen får man inntrykk av at Notting Hill er en ung, urban og fasjonabel bydel, men også med en avslappet og rolig atmosfære der man kan rusle eller spise lunsj i parken. Dette bildet er nok ikke så langt fra sannheten og lite tyder på at Notting Hill, for bare 50-60 år siden var en fattig bydel som huset immigranter fra Karibien.

Portobello Road Marked:
Hver lørdag er det marked i Portobello Road. Over 2000 boder med alt fra bruktklær til antikviteter, samt ”up and comming” designerklær og mat finner du her. Det sies at det var lettere å gjøre gode kjøp her tidligere, før markedet ble en så stor turistattraksjon som det er i dag, men bruker du litt tid og vet hva du skal se etter kan du fortsatt gjøre noen gode kjøp.

NB! Husk å ta med deg kontanter. Det er bare noen få minibankautomater i området og der er det ofte lange køer.

Karnevalet:
Siste uken i august, hvert år, holdes det karneval i Notting Hill. Tradisjonen oppstod i 1960-årene som en motvekt til raseopptøyer mellom britene og innvandrerne. Karnevalet er verdens største og varer over tre dager. Høydepunktet er ”The Mas” (selve kostymeparaden). Søndagen er det barnas parade og mandagen er de de voksne som kan gå utkledd i Londons gater.

Hvordan komme seg til Notting Hill:
På grunn av mye trafikk på bakkeplan er det lettest å ta undergrunnen til Notting Hill Gate. Du kan enten ta Central, Circle eller District som går stort sett kontinuerlig. Skal du ta buss kan du ta linje nr. 148 eller 390. Les forøvrig mer om kollektivtrafikk i London.

Anbefalte aktiviteter i London:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *