• Meny
  • Meny

Queen Victoria Memorial – en ærefull skulptur

Ti år etter dronning Victorias bortgang i 1901 ble hun hedret med en 25 meter høy skulptur med plassering like ved Buckingham Palace, det offisielle regjeringssetet til den britiske monarken. Den 2.300 tonn tunge skulpturen i hvit marmor ble designet av den engelske arkitekten Sir Aston Webb og dedikert til dronning Victoria for hennes lange periode som sittende monark, faktisk den kvinnelige monarken i verden som har regjert lengst.

Statuen blir blant mange omtalt som “The Wedding Cake” grunnet sin lagdelte form, men er ikke bare en hyllest til Victoria, men også en rekke andre egenskaper som var ment å beskrive Det britiske imperiet.

Skulpturen har generelt et nautisk preg over seg med hippogriffer, havmenn og havfruer som ble sett på som styrker for landets sjømakt. Ved siden av den gyldne figuren av dronning Victoria i toppen av skulpturen, sitter også tre engler som skal symbolisere veldedighet, godhet, rettferdighet og sannhet.

Den dag i dag blir Queen Victoria Memorial i stor grad brukt som fotoobjekt for turister og lokalbefolkning, men også som samlingspunkt for de som vil oppleve vaktskiftet foran Buckingham Palace. Dette er en 45 minutter lang seremoni som foregår om formiddagen der ene halvdelen av vakttroppene blir værende på Buckingham Palace, mens den avtroppende delen masjerer tilbake til St. James’s Palace.

Anbefalte aktiviteter i London:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *