• Meny
  • Meny

Hva burde du gjøre i London?

Med tanke på at London er en verdensmetropol med ikke mindre enn 12 millioner innbyggere, sier det seg selv at dette også er en by med mer enn nok å finne på i. Som turist er det et vell av ting å se og gjøre, og er det første gangen man besøker byen, anbefales det å starte oppholdet med en av de mange guidede bussturene, hvor man enkelt og behagelig kjøres rundt til de forskjellige severdighetene, og så kan man heller velge ut noen av dem man synes er mest interessante å se nærmere på i ettertid.

Londons attraksjoner

Av de klassiske severdighetene i London finner vi Tower Bridge, Madame Tussauds, Hyde Park, Westminster Abbey, Buckingham Palace, Houses of Parliament, London Eye med sin spektakulære utsikt over byen, og Tower of London, for å nevne noen.

Videre har London et rikholdig utvalg av etniske restauranter å by på, og det finnes noe for enhver gastronomisk smak. Alt fra små, spennende kebabkiosker til fancy og hippe restauranter, byr på et menykart man stort sett bare kan drømme om andre steder i verden, og flere av verdens beste Michelin-restauranter finnes her.

Musikaler og konserter

London er også regnet for å være et av europas beste steder for konserter og musicals, og det er daglig flere store og små teaterforestillinger man kan gå på. Riktignok bør man ha forhåndsbestilt billetter til de aller største forestillingene, men velger man blant de mindre scenene holder det som regel bare å møte opp.

Konserter kan man oppleve enten på de små intime klubbene, hvor alt fra verdensberømte jazzmusikere til operasangere opptrer, eller man kan tilrettelegge oppholdet i byen samtidig med en av de store konsertene på Wembley, hvor de virkelig store stjernene opptrer. London byr også på mange mindre kjente klubber, hvor det er muligheter for å oppleve morgendagens verdenstjerner. Hvem vet?

Man kommer heller ikke utenom de gode handlemulighetene som finnes i London, spesielt i de østlige delene, East-End finner man et rikholdig tilbud, ikke minst hva gatemarkeder angår. Alt fra frukt og grønt til lopper tilbys for svært rimelige summer, og en skattejakt her kan virkelig være en opplevelse for livet. Vær dog litt forsiktig med typiske “merkevarer”, da de ikke alltid viser seg å være nettopp det, når alt kommer til alt. Da er det bedre å oppsøke forretningene langs Oxford Street, eller et av de mange store butikksentrene. Også mange smug og sidegater har sine skjulte perler å handle i, men her kan det være lurt å forhøre seg litt på forhånd, eventuelt på hotellet, hvilke strøk som er trygge, og hvilke som ikke er det. Les mer om shopping i London.

Anbefalte aktiviteter i London:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *