• Meny
  • Meny

Det engelske kjøkkenet

Det engelske kjøkkenet har hentet mye inspirasjon, smaker og krydder fra utlandet etter alle årene med kolonier verden rundt. Det moderne kjøkkenet vi kjenner i England i dag har mye basis fra de eldre oppskriftene og bruken av lokale råvarer, men blander det med en del moderne fremgangsmåter og smaker. Fokus på sunnere kostholdsvaner vises også i England i nyere tid, eksempelvis med mindre bruk av smør og økende forbruk av sunne planteoljer.

Mange har kanskje hørt om uttrykket «English breakfast». Kort fortalt er dette en frokost bestående av egg, bacon, stekte pølser, toast, sopp og bønner. Denne frokosten er populær både blant de mange hotellene i London, men også hos de flerfoldige brasseriene med frokostservering, samt de idylliske Bed & Breakfast som befinner seg i utkanten av sentrum.

Engelske tradisjonsretter

England er også kjent for sin «fish & chips». Dette er i all enkelhet friterte potetstrimler og friterte biter av fisk som er dekket av frityrrøre. Ofte serveres herligheten med eddik eller remulade ved siden av.

En av de tradisjonelle engelske søndagsmiddagene lyder navnet «Roast and Yorkshire pudding». Denne retten består som regel av en form for langtidsstekt kjøtt og det de kaller for Yorkshire pudding. Oftest stek av okse, svin, lam eller hel kylling. Yorkshire pudding er ikke en dessert som navnet kanskje skulle tilsi, men snarere et tilbehør til kjøttet. Puddingen er basert på mel, egg og melk og blir som er røre som bakes i ovnen og trekkes med saus. Annet vanlig tilbehør er brun saus, sennep, saus basert på pepperrot og mintsaus dersom steka kommer fra lam.

Shephard’s Pie

Shepherd’s pie er en annen engelsk klassiker. Dette er en ovnsbakt rett der et lag med tomatbasert kjøttsaus ligger i bunnen av en langpanne, toppes med et lag potetstappe og gratineres med ost.

Se forslag til restauranter i London.

Anbefalte aktiviteter i London:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *