• Meny
  • Meny

Tips til gode restauranter i London

Til tross for at mange av verdens mest berømte kokker er engelske, finnes det overraskende svært få restauranter i London, som primært serverer tradisjonelle engelske retter. Det etniske mangfoldet i byen har utvilsomt preget menykortene, og spesielt store matnasjoner som Frankrike, Italia, Kina og India har bidratt, men stort sett alle matkulturer er representert i London, til stor glede for alle som vet å sette pris på gode kulinariske opplevelser.

Blant de italienske restaurantene finner man at spesielt Locanda Locatelli utmerker seg i positiv retning. Restauranten serverer typisk italienske gourmetretter, og er godt kjent for sin hjemmelagde tagliatelle med kyllingragu.

Restaurant og teater i London

Foretrekker man skalldyr, kan restaurant J. Sheekey være vel verdt et besøk, da rettene her for øyeblikket regnes for å være blant de beste i hele England. På grunn av sin beliggenhet i Londons teaterdistrikt, er det mange som kombinerer et måltid her, med et besøk på teateret. Vær imidlertid oppmerksom på, at her forutsettes både dresskode og bordbestilling god tid i forveien.

Som tidligere kolonimakt, faller det seg også naturlig at man mange steder finner indiske restauranter, og blant de mest luksuriøse og eksklusive, finner man restaurant Haandi. Rettene her er typiske punjabiinspirerte, og med sin strategisk gode plassering i forhold til varehuset Harrods, gjenspeiler dette seg i hvilket klientell som frekventerer restauranten. Også her er det viktig med bordbestilling.

Ønsker man derimot tradisjonelle engelske og europeiske retter, kan man besøke The Wolsey, som er en relativt ny restaurant med en litt gammeldags stil i matveien. Her finner man en rikholdig meny med både internasjonal og engelsk tilsnitt, spesielt omelettene er populære. Les også mer om hva du burde spise i London.

Anbefalte aktiviteter i London:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *