• Meny
  • Meny

Fish & chips i London

Intet besøk til England og London er komplett uten en smak av den engelske tradisjonsretten fish & chips servert i avispapir. Som med alle andre engelske matretter kan forskjellene variere i det uendelige. Hvilken type olje, hvilken type poteter, hvilken sort fisk og hvordan friteringsrøre er alle variabler som vil påvirke hvor smakfull din fish & chips blir.

Historien bak fish & chips i England strekker tilbake til 18-hundretallet da britene for alvor begynte med trålefiske i Nordsjøen. Foruten England så er også retten hyppig brukt i Australia, Kanada og New Zealand.

Råvarer fish & chips

Når det gjelder valg av ingredienser og råvarer så er variasjonene store, men det er som regel torsk og hyse som brukes blant fiskesortene. Sei og rødspette brukes også, samt ulike typer hai i sjeldne tilfeller. Tradisjonelt lages friteringsrøre på mel og vann, tilsatt litt natron og evt andre smaker som øl eller lette krydder.

I Storbritannia har de som et ledd i miljøvernet sett gode resultater i å benytte restfettet fra friteringen av fish & chips i produksjon av biodiesel.

Hvor har de best fish & chips i London?

Meningene om hvilken shappe som serverer den beste fish & chipsen kommer i like stort antall som det er serveringssteder i London, men det er noen navn som stadig går igjen. Faulkner’s, Jimmy’s Fish and Chip Bar og Sea Shell of Lisson Grove er alle steder som alltid scorer høyt på kåringer over Londons beste fish & chips.

Adresser til de anbefalte fish & chips restaurantene:

Faulkner’s
424-426 Kingsland Road, Dalston

Jimmy’s Fish and Chip Bar
36 St. James Street, Walthamstow

Sea Shell of Lisson Grove

49 – 51 Lisson Grove

Les også forslag til hvor du kan overnatte i London.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *