• Meny
  • Meny

Uteliv i London

Få steder i verden er mer beryktet for sitt utmerkede uteliv enn London. Hit kommer mennesker fra hele verden kun for å ta del i det sprudlende utelivet som strekker fra de verdenskjente musikalene til nattklubber i verdensklasse.

Med så mange universiteter og høgskoler er Londons uteliv en attraktiv møteplass for de mange unge menneskene som daglig holder til der. Aller flest utesteder finner du i sentrum. Der er heller ikke avstanden stor mellom hvert utested dersom det første besøket ikke skulle svare til forventningene.

Nå er det heller ikke slik at de beste utestedene nødvendigvis befinner seg i sentrum. Med en kort tur med kollektivtrafikken til Londons utkantstrøk finnes det flere helt fantastiske utesteder med de råeste loungeområdene du kan tenke deg.

Engelsk helgefyll

Som i Norge er det aller mest mennesker ute i helgene blant Londons barer og puber. Da møtes feststemte studenter som skal feire nok en fullført skoleuke, og folk fra alle samfunnsklasser.

Dersom du vil menge deg med fiffen så bør du bevege deg til eksempelvis South Kensington eller Walton gate. Prøv også barene på West End eller ved Berkely Square. En ting å merke seg er at prisene på de aller hotteste stedene kan være noe høyere enn hva man er kjent med fra Norge. Til gjengjeld er London sentrum for bartendere, så du vil til tross for stive priser få en drink laget med omtanke og spissferdigheter.

Toppstedene

London har drøssevis med heftige utesteder, men det er noen steder som skiller seg ut fra de andre i positiv retning. På disse stedene er festene enda råere og nettene desto lengre. På listen over heftige utesteder finner man eksempelvis EGG, 333, Ministry of Sound og Heaven.

EGG er et tre etasjers utested med en helt vill uteplass og terasse som gjør dansingen utendørs til en utenomjordisk opplevelse. Ministry of Sound satte etter åpningen i 1991 standarden for nattklubber av en helt annen klasse. Her snakker vi ekstremt gode lydanlegg, enorme dansegulv og hyppige besøk fra veldig kjente DJ’er. Selv om klubbens hovedepoke fra 90-tallet er over så er fortsatt nattklubben vel verdt et besøk.

Åpningstider for Londons uteliv

Når det gjelder puber så har flere puber åpent frem til kl 23.00. De mest kjente pubene holder derimot ofte oppe til mellom 01.00 og 03.00 i helgene. Nattklubbene stenger oftest rundt kl 04.00, mens enkelte steder strekker åpningstidene til 07.00 eller 08.00.

Les også en utredning om Londons uteliv for homofile.

Anbefalte aktiviteter i London:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *