• Meny
  • Meny

Tips til gode vintage- og secondhand-butikker

London er som å komme til himmelen om du elsker gode handleturer og et shoppingmangfold du sjelden har sett maken til. Også på vintagefronten er det nok av godbiter å ta av, da spesielt fra 1940-, 1950- og 1960-tallet. Ikke rart tusenvis av nordmenn reiser hit hver uke for å lette etter skattene blant det enorme utvalget!

I området Spitalfields i den østre delen av sentrum finner du Absolut Vintage, en butikk spesielt kjent for sitt utvalg av sko, boots og sandaler med en gjennomsnittspris på omkring 20 britiske pund. Sørg for å være utstyrt med nok av tid og tålmodighet, så kan du gjøre noen riktig lekre sko- og veskekupp. Klærne er sortert etter størrelse, hvilket gjerne kan være en fordel i vintagebutikker. Har også et bruktbart utvalg av festkjoler, topper og herreklær.

I samme området ligger Blitz, et varehus proppet med vintagevarer innenfor svært karakteristiske mursteinsvegger. Bygget var tidligere brukt som møbelfabrikk, noe du blant annet ser ved den store takhøyden og generelt rusikke fabrikkpreg. Her finner du ikke bare retroklær, men også møbler, accessories og bøker, som hver og en har blitt tildelt en egen avdeling. Blitz har etter sin korte tid i bransjen, allerede smeltet seg inn i utallige vintagehjerter, mye på grunn av det utrolige utvalget, men også på grunn av butikkens fantastiske oversikt og ryddighet. Forvent å finne denimskjorter, ullgensere, skinnjakker, jeans, vesker, skjerf, solbriller, klokker og gamle plakater av superhelter.

Rimelig vintagemote i London

Bydelen Camden har rykte på seg for å være et av områdene i London med høyest konsentrasjon av vintagebutikker, og markeder med secondhand. En av bydelens butikker er Episode, en forretning som på utsiden ser liten og kompakt ut, men innvendig er utstyrt så det holder. Overetasjen er forbeholdt damene, mens gutta må ned i underetasjen der denimjakker, flanellskjorter, jeans, dresser og hatter venter. Damene kan glede seg over et godt utvalg av jakker, conversesko, vesker og kjoler til 21 pund, samt hansker til 13 pund. Det generelle prisnivået for ulike klesplagg ligger rundt 15-30 pund per plagg, hvilket gjør stedet til en av Londons billigste vintagebutikker.

Lokalisert i markedsområdet Covent Garden ligger en liten skatt av en butikk som i hovedsak satser på vesker fra kjente designere som Chanel, Hermès, Gucci og Prada. Butikken lyder navnet French Touch og drives av Samantha Thayi. Her finner du garantert ekte varer, til priser fra 1 000 kr og oppover. Huser også et greit utvalg av skjerf og accessories.

Et øvrig godt tips er å høre med forbipasserende om de kan dele noen av sine skatter. Butikker åpner og går konkurs med jevne mellomrom, så man skal ikke undervurdere bruk av Jungeltelegrafen. Les for øvrig også mer om kjøpesentre i London, deriblant Harrods og Westfield.

Anbefalte aktiviteter i London:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *