• Meny
  • Meny

Kjøpesentre i London

London har gjennom lange tider vært å regne som shoppingmekka med sine store kjøpesentre, ekstreme utvalg og tradisjonsrike shoppinggater. Det er ikke uten grunn at millioner av turister flommer til London hvert år for å suge i seg en dose av den følelsen som shopping kan gi deg.

Ikke bare har byen velkjente handlegater som Oxford Street og Regent Street, men også et hav av ulike kjøpesentre. Hver og en med sine unike egenskaper. Shopping i små butikker kan være å foretrekke for mange, men hvor praktisk er det vel ikke å trekke inn på et kjøpesenter når regnet høljer ned?

Nedenfor følger et par strofer om flere av Londons mest populære kjøpesentre. Eventuelt kan du trykke deg inn på hvert enkelt for å lese mer.

Whiteleys Shopping Centre

Whiteleys, navnet på et av Londons kjøpesentre med historie tilbake til 1800-tallet. Kjøpesenteret holder til i området kalt Bayswater, ca. tre kilometer vest for sentrumskjernen og på den nordre siden av Hyde Park. Whiteleys kan også by på kino med flere saler, bowling, samt parkering med 175 plasser.

Beliggenhet: Bayswater
Antall butikker: 70

Les mer om Whiteleys kjøpesenter.

Westfield

Ved å ta tube’n vestover fra Soho, vil du passere Hyde Park før du til slutt kommer til Westfield etter en fem kilometers kjøretur. Kjøpesenteret utmerker seg først og fremst med sin gigantiske størrelse på 150.000 kvadratmeter (samme størrelse som 30 fotballbaner).

Beliggenhet: White City
Antall butikker: 300

Les mer om Westfield kjøpesenter.

Brunswick

Brunswick-senteret i Bloomsbury er ikke bare et kjøpesenter, men består også av over 550 leiligheter, spisesteder, supermarked og kinoen Renoir. På folkemunne blir Brunswick ofte referert til som “The Brunswick”.

Beliggenhet: Bloomsbury
Antall butikker: 25-30

Les mer om Brunswick kjøpesenter.

One New Change

Et par kilometer øst for sentrumskjernen finner du One New Change, et enormt senter bestående av butikker, spisesteder og kontorer. Bygget ble ferdigstilt i 2012 med en pris på nærmere fem milliarder kroner.

Beliggenhet: New Change
Antall butikker: 60

Les mer om One New Change kjøpesenter.

Harrods

En tur til det 18 000 kvm store kjøpesenteret Harrods er som å trå inn i en eventyrverden full av shoppingmuligheter, underholdning og flotte utstillinger. Varehuset ble grunnlagt i 1834 og startet først som en liten kolonialbutikk på Londons østkant.

Beliggenhet: Knigthsbridge
Antall butikker: 330

Les mer om Harrods.

Kingly Court

Hva synes du om mixen “kjøpesenter”, bakgård, mote, ettermiddagste og et konsept fri for kommersielle butikker som H&M og Zara? Faller det i smak? Da er Kingly Court for deg!

Beliggenhet: Soho
Antall butikker: 30

Les mer om Kingly Court.

Anbefalte aktiviteter i London:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *