• Meny
  • Meny

Marked i London: Borough Market

Gjennom en årrekke har Borough Market hersket som det ledende matmarkedet i London. Markedet startet med hovedfokus på frukt og grønnsaker, men har per i dag et enormt utvalg av kjøtt, fisk, bakervarer, ost, kaffe og drikke. Både lokalproduserte varer fra England og internasjonale kvalitetsvarer er representert. Felles for dem alle er deres lidenskap for produktet, historien bak og den konstante søken etter det perfekte.

Markedets kundegruppe er ikke bare foodie’s som brenner for god mat og drikke, men også restaurantører og kokker som handler inn for kvelden på Londons restauranter. Det er denne sterke interessen for utsøkte produkter som gjennom årene har skapt dette markedet som er perfekt for deg som elsker mat og vil finne de beste produktene, eller bare utforske smakssansene gjennom nye matvarer og tilberedningsteknikker.

Utvalg på Borough Market

Markedet er delt inn i følgende tre avdelinger:
– Green
– Jubilee
– Middle Market

I grove trekk vil du finne fisk, kjøtt og vin i Middle Market, mens Jubilee har sitt satsningsområde på dagligvarer som ost, bakervarer og håndproduserte sauser, supper og syltede varer. Green er markedets avdeling for varm og kald mat og serverer en av de beste grillede ostesandwichene i verden.

Kjøttelskere vil kunne fråtse i slakterforretningene med hjemmelagde pølser, spekeskinker, og deler fra hele dyret. Hva med en fantastisk marmorert og modnet prime rib med skikkelig fettrand?

Fisk og skalldyr

Markedets fiskeforretninger frister med villfisk og linefanget fisk, alt for å tilfredsstille kundenes kresne ganer. Krabbe, sjøkreps, hummer, sjøabbor, reker og håndfangede kamskjell står selvfølgelig på bodenes vareliste. Eller hva med østers fra Richard Haward’s østersbod, en familiebedrift som har vært i drift gjennom flere hundre år?

Videre innehar markedet et flertalls tilbydere av lokalproduserte grønnsaker og frukt, samt deilige oster fra innland og utland. Glem heller ikke en tur innom bakeriutsalgene med sitt utvalg av hjemmelagde paier, butterdeigsbakverk, formkaker og brød bakt i steinovn. Du vil garantert kjenne smaksløkene gå i vann av den ubeskrivelig gode lukten av ferske brownies, og synet av fyldige sjokoladetrøfler.

En reise i smak og dufter

Et av markedets store styrker er dets evne til å samle enkeltpersoner som alle har sitt spesialfelt innen gastronomiens verden, og den enorme lysten til å dele sitt produkt med deg.

Som det står på en av markedets vinboder: «Warning! The consumption of Prosecco results in instant happiness! We do not take any responsibility for the consequences!»

Markedet holder til ved London Bridge, på Londons østside. Innen filmverdenen har Borough Market fungert som innspillingssted for blant annet Harry Potter og Bridget Jones’s Dagbok.

Kollektivtrafikk London:
Nærmeste T-bane: London Bridge
Buss: Londong Bridge eller Borough High Street

Adresse:
8 Southwark Street
London SE1 1TL

Se også andre attraksjoner i London, samt informasjon og forslag til hotell i London.

Anbefalte aktiviteter i London:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *