• Meny
  • Meny

Festivaler og arrangementer

Verdensmetropolen London er en smeltedigel av kulturer fra hele verden, noe som har gitt seg synlig utslag i det daglige bybildet, ikke minst i form av forskjellige arrangementer og festivaler.

Riktignok er flere av disse så engelske som de overhodet kan bli, for eksempel BBC’s Promenade Concerts, eller “The Proms” på folkemunne, er en åtte ukers begivenhet i London, hvor BBC’s symfoniorkester holder daglige konserter innen forskjellige sjangere av klassisk musikk. Konsertene går som regel av stabelen i Royal Albert Hall, og er verdens største i sitt slag.

Karneval i London

Noe mere livlig er kanskje Notting Hill Carnival i Notting Hill, som er det største gatekarnevalet i Europa, og det nest største i verden, kun slått av karnevalet i Rio. Det er den karibiske foreningen i London som arrangerer, og opptoget med de fargesprakende kostymene, og fengende sambarytmene, tiltrekker seg millioner av mennesker fra hele verden. Karnevalet går over to dager i slutten av august, hvorav en dag er spesielt for barn, og en for voksne. Men begge dager festes det stort over hele området, og det arrangeres flere live-konserter med mange store stjerner, og det serveres karibianske retter fra oppsatte matboder.

En annen stor festdag i London er Irlands nasjonaldag, St. Patricks Day, som feires stort med parader, opptog, korpsmusikk og mengder av mindre arrangementer med irsk tilsnitt. Det meste av feiringen foregår i områdene rundt Trafalgar Square, Covent Garden og Leicester Square, og det er Riverdanceoppvisning, irsk folkemusikk fremført av kjente irske musikere, og mengder av irsk øl og tradisjonell irsk mat.

Disse festivalene bør du få med deg:

Camden Rocks
Camden er fantastisk i seg selv, men når denne festivalen står for tur er det mer liv enn vanlig. Alle som elsker rock er nødt til å få med seg denne tøffe festivalen. Festivalen har en fin blanding av store navn og ukjente artister som får prøve seg. Det er nettopp dette som gjør den unik!

Junction 2
Denne festivalen er ikke spesielt gammel av alder, men den har fått mye oppmerksomhet i løpet av kort tid. Dette er den perfekte festivalen for de som elsker techno. Festivalen varer kun i en dag, så da er det bare å gi bånn gass.

British Summer Time Hyde Park
Dette er den virkelige store man vil få med seg, som holdes i Hyde Park. Festivalen har alltid store navn på lista, som trekker enormt mange mennesker. Her får man oppleve sommer og festivalliv på sitt aller beste.

EFG London Jazz Festival
En selvfølge for alle som elsker Jazz. En festival i London som er stor og fantastisk. Festivalen høster alltid gode kritikker og mange ønsker å oppleve dette. I hele 10 dager feirer festivalen jazz-musikken ved å by på både store og kjente artister, samt nye og spennende jazz-stjerner. Denne festivalen bør man oppleve!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *