• Meny
  • Meny

National History Museum i London

Ikke langt fra Hyde Park, på Exhibition Road i South Kensington i London, finner man det naturhistoriske museet, Natural History Museum, som inneholder ikke mindre enn 70 millioner gjenstander fordelt på fagområdene botanikk, zoologi, palentologi, entomologi og geologi. Kort sagt, noe for enhver smak, og mange av eksemplarene som er her er opprinnelig innsamlet til British Museum, hvor blant annet Charles Darwin i sin tid har bidratt massivt.

Museet er verdenskjent ikke bare for sitt innhold, men også for sitt arkitektoniske uttrykk, og det er ikke uten grunn bygningen på folkemunne kalles “Naturhistoriens katedral”.

Inngangen er i hovedsak gratis, med unntak av enkelte spesialutstillinger. Det er hele tiden utskiftninger, så selv om man var innom en tur forrige år, kan det være like interessant med en ny en til neste år.

Utstillinger og samlinger

Av permanente utstillinger finner man en av verdens største samlinger av dinosaurskjeletter, og det er flere steder mulig å komme inn og se hvordan forskerne arbeider i museet. Dette er ikke arrangerte utstillinger, men et innblikk i de som arbeider ved museets hverdag. Museet er kjent for sitt verdensledende arbeid innen forskning, noe som gir en unik mulighet til å se historien avdekkes, bokstavelig talt.

Natural History Museum har alle fasiliteter, og det er svært enkelt å komme dit med kollektive transportmidler. Man kan også velge om man vil delta på en av de mange guidede turene i museet, eller om man vil gå rundt og oppleve utstillingene på egenhånd. Det er også avdelinger spesielt tilrettelagt for barn, med mange spennende opplevelser.

Anbefalte aktiviteter i London:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *