• Meny
  • Meny
hva bor du kjope London England

Hva bør du kjøpe i London?

Som en av hovedsteder innen shopping kommer du ikke unna en tur til London uten å bringe med deg noe flott hjem.

Med priser som varierer ekstremt kan du gjøre gode kjøp dersom du finner den rette butikken. Det er først og fremst utvalget som gjør London til den perfekte byen å shoppe i.

Så til det store spørsmålet – hva burde du kjøpe i London?

Det er først og fremst tingene du ikke får tak i hjemme som er de beste kjøpene, også i London. Masseproduserte ting og klær finner du overalt, men dersom du leter godt finner du klær, kunst og bøker du bare kan drømme om hjemme. Innenfor klesverdenen kan du gjøre kupp ved å se etter de mindre butikkene, spesielt rundt Oxford Street. I butikken Primark finner du ekstremt rimelige klær. Her får du jeans til 40 kr og t-skjorter for 20-30 kr.

TopShop London butikk Oxford Street handlegate

For den yngre garde og opp i tjueårene kan man gjøre gode kupp på butikkene TopShop og Zara langs Oxford Street. Spesielt gunstig er det å shoppe i januar eller juli, da er det tid for salg.

Kvinner i årene 30 og oppover kan gjøre gode kjøp hos Marks and Spencer. Klesbutikkens rykte har tidligere vært noe shabby, men de siste årene har de fokusert mye på å heve kvaliteten deres. Utvalget fra klesmerket Burberry er noe du burde utnytte dersom lommeboka tillater det.

Marks and Spencer London butikk shopping

Mat

London har en rekke godbiter å by på selv om ikke det britiske kjøkkenet har det beste ryktet internasjonalt. Du kan finne et stort utvalg whisky som du ikke finner hjemme. Andre gode kjøp er tradisjonelle engelske ting som marmelader, te og syltetøy.

Godteriet med navn Quality street vil gi deg et smaksrikt minne fra din tid i London. Sørg også for å smake den klassiske fiskeretten fish and chips.

Bøker og suvenirer

Charing Cross Roads London shopping handling

I området rundt Charing Cross Roads finner du skulte skatter innen tidsskrifter og all slags form for litteratur. Her finnes spesielt gode kjøp om du kunne tenke deg klassikere fra Charles Dickens eller andre historiske, britiske forfattere. Blant den enorme verdenen av suvenirer kan du gjerne kjøpe noe fra eksempelvis kunstbutikken på Tate Modern eller en av de kjente teddybjørnene med politiuniform dersom du vil kjøpe noe til barna.

Innen det enorme området som omhandler kosmetikk kan du gjøre flere kupp da prisene på eksempelvis kremer og sminke kan ligge under det norske prisnivået.

Finn billige hoteller i London

Anbefalte aktiviteter i London:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *