• Meny
  • Meny

Shopping i London

Shopping og London går like naturlig sammen som reker og hvitvin. Uansett om du kommer for å få en ny hårklipp, ny ballkjole, nye sko eller nye antrekk så har London det du søker.

London har muligheter for shopping i alle prisklasser, fra de billige lavpriskjedene til forretninger der du kan bruke en månedslønn på et plagg.

De ulike shoppingstrøkene

Et virkelig kjent shoppingområde i London er Oxford Circus. Dette krysset finner sted der Oxford Street og Regent Street møtes. Her finner du de klassiske kjedebutikkene som Hennes & Mauritz og Marks and Spencer, men også skjulte skatter i form av mindre butikker som ligger gjemt i sidegatene. Glem heller ikke et besøk innom butikken TopShop. Denne butikken skryter av å være verdens største motebutikk og har et enormt utvalg moteklær.

Mens du først er i området rundt Oxford Street så anbefales et besøk innom det dyrebare varehuset Selfridges. I tillegg til dyre merkeklær finner du eksklusive spisesteder og matforretninger du aldri har sett maken til.

Harrods

Harrods er enda et varehus du er helt nødt til å besøke. Dette fantastiske varehuset med beliggenhet like ved t-banestasjonen Knightsbridge har i en årrekke vært samlingssted for stil og mote i London. Her finner du eksklusive klesmerker som Prada og Gucci, men du finner dessuten en ekstremt bra matvarehall som kan tilby det ypperste innen god sjømat, sjokolade og drikkevarer.

Om du virkelig vil menge deg med fiffen så kan du spasere langs Bond Street og bedrive vindusshopping, eventuelt bevege deg inn i en av butikkene dersom du har velfylt lommebok og er pent nok antrukket. I Bond Street finner du butikkene til alle de store designerne og de mest berømte auksjonshusene. Cartier, Hermes og Louis Vuitton er alle stikkord for denne gaten. Beveger du snuten til Sloane Street kan du finne et faktisk enda mer eksklusivt utvalg butikker samlet på et sted. Ikke sjelden ser man en kjendis i en av disse forretningene som drives av bakmenn fra Chanel, Fendi og Giorgio Armani.

Bøker og musikk

Dersom god litteratur er formålet med shoppingen burde du dra til Charing Cross Road. Her finner du et ekstremt godt utvalg butikker med en tetthet du ikke trodde var mulig. Det finnes ikke et sted i Norge som har like mange bokforretninger fordelt på et tilsvarende lite område.

Utmerkede musikkbutikker finner du overalt i London, men ved å stikke til Soho så kan du finne et bra utvalg av mindre platebutikker som ikke tilhører noen kjede og derfor kan tilby deg et helt unikt utvalg musikk.

Sjelden kunst

I området ved Bayswater Road er stedet du er helt nødt til å dra til dersom du er interessert i malerier og tegninger fra ukjente kunstnere. Her finnes et hundretalls kunstnere som viser frem verkene sine og selger de for gode priser. Ved bruk av byens omfattende kollektivtransport kommer du deg lett frem til butikker som befinner seg i ulike deler av sentrum.

Les gjerne om hva du burde shoppe i London.

Finn hotell for shoppingturen til London

Anbefalte aktiviteter i London:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *